Form I-526 için Vize Uygunluk Yaklaşımında Güncelleme

Form I-526 için Vize Uygunluk Yaklaşımında Güncelleme

2023/08/06 10:00am

Biliyor muydunuz?

Form I-526 için Vize Uygunluk Yaklaşımında Güncelleme

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu (USCIS) geçen ay, mevcut sırada bekleyen dosyaları daha çabuk ve verimli bir şekilde incelemeyi sağlamak için Form I-526, Alien Investor Göçmen Dilekçeleri envanterinin vize kullanılabilirliği yaklaşımına göre yönetileceğini duyurdu.

USCIS, bu gelişimin, başvuru tarihleri 30 Kasım 2019 veya öncesinde olan yatırımcıları olumlu bir şekilde etkileyeceğine inanıyor. Biz de aynı görüşteyiz. Aynı EB5 projesine yatırım yapan yatırımcıların dosyalarının aynı USCIS memuru tarafından incelenmesi kararının ilgili yatırımcıların dosyalarının işlem sürelerini kısaltacağına biz de inanıyoruz ve ümit ediyoruz.

EB5 Investors.com Kıdemli Editörü, Marta Lillo, USCIS'in daha hızlı EB-5 onay kararı alabilmek için yeni kriterlerini açıkladığı makalesinde, bu gelişmeyi uzun zamandır beklenen ve memnuniyetle karşılanan bir haber olarak bildirdi.

Üç sıra olacak. İlk sırada hazır vize hakkının henüz olmadığı ve yakında da hazır olmayacağı yatırımcılar olacak. İkinci sıra, USCIS'in daha hala incelemediği projelere başvuran ve hemen veya yakında vize hakkı olacak yatırımcıların dilekçelerini içerecektir.

Bu makalede çoğu müşterimizi etkileyen üçüncü sıraya odaklanmak istiyoruz. Bu sıra, mevcut veya yakında mevcut olacak vizeye hakki olan ve USCIS tarafından hali hazırda incelenmiş projelere yatırım yapmış yatırımcıların başvurularını içerecektir.

Marta Lillo, yukarıdaki blogunda, bu güncellemeden önce, göçmenlik bürosunun dilekçeleri geleneksel FIFO (ilk giren ilk çıkar) yaklaşımını kullanarak yönettiğini ve bunları alındı tarihlerine göre düzenleyerek, en eskisinin önce karara bağlandığını bildirdi. Makalesinde, göçmenlik avukatı ve WR Immigration'ın yönetici ortağı Bernard Wolfsdorf'tan alıntı yaptı. Wolfsdorf şöyle dedi: “[USCIS] kararı, EB-5 programı için ileriye doğru dev bir adımdır. EB-5 işlem süresinin inanılmaz derecede uzun olması endüstrimizde şu an en büyük sorunlardan biridir ve diğer tüm sorunlardan daha fazla yatırımcılarımızı hayal kırıklığına uğratmıştır.”

America EB5 Visa olarak bizler de bu dev adımı attığı için USCIS’i alkışlıyoruz. Son birkaç yılda yaşanan benzeri görülmemiş uzun işlem sürelerinin birçok EB5 yatırımcısının hayal kırıklığına uğramasına ve hüsrana uğramasına neden olduğu yorumlarıyla kamuoyunda birçok makaleye imza attık. Bu nedenle, bu olumlu gelişme sebebiyle hem biz ve hem de EB5 Insights bloglarında haberi veren, Greenberg Traurig ve bu politika değişikliğini olumlu bir gelişme olarak bildiren IIUSA gibi birçok kuruluş EB5'in geleceği için mutlu ve umutlu.

Bu olumlu gelişme veya EB-5 programına nasıl yatırım yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, lütfen + 1 917 355 9251 numaralı telefondan bizi aramaktan çekinmeyin veya info@americaeb5visa.com adresinden bize yazın.

Americaeb5visa tarafından 6 Ağustos 2023 tarihinde gönderildi.