Bu hafta USCIS, EB-5 Paydaş Katılımı toplantısı düzenledi. EB-5 Nisan 2020 Vize Bülteni de yayınlandı.
Retrogression ile ilgili haberler iyileşmeye başladı. Şimdiye kadar retrogression’a tabi olan üç ülke arasında, hem Hindistan ve hem de Vietnam, "Son İşlem Tarihleri" grafiğinin aksine, "Dosyalanma Tarihleri" grafiğine dayalı olarak işlem görmektedir. Mart 2020 Vize Bülteni'nde, Son İşlem Tarihleri çizelgesi, Çin için, 15 Mayıs 2015, Hindistan için 22 Ekim 2018 ve Vietnam için 15 Ocak 2017'yi gösterdi. Buna karşılık, Nisan 2020 Vize Bülteni'nde, Son İşlem Tarihleri grafiği, hala, Çin için, 15 Mayıs 2015, Hindistan için, 01 Ocak 2019 ve Vietnam için, 18 Şubat 2017'yi gösteriyor. I-526 dilekçeleri onaylandıktan sonra, dosyalama vizesi başvuruları için, beklendiği gibi, Son İşlem Tarihleri çizelgesinin aksine, Dosyalanma Tarihleri çizelgesi kullanılırsa, Hindistan retrogression’a tabi olmayacaktır. Vietnam’da ayni şekilde retrogression’a tabi olmayacaktır. Yalnızca Çin, hala her iki çizelgede de, 15 Aralık 2015 olarak gözüküyor, yani, hala şiddetli retrogression’a tabii.
Mart 2020 Vize Bülteni hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin:
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2020/visa-bulletin-for-march-2020.html
Nisan 2020 Vize Bülteni hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin:
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2020/visa-bulletin-for-april-2020.html
Her ay, Son İşlem Tarihleri grafiği mi veya Dosyalama Tarihleri grafiği mi kullanılıp kullanılmayacağını izlemek için lütfen şu adresi ziyaret edin:
https://www.uscis.gov/visabulletininfo
EB-5 Paydaş Katılımı toplantısında ele alınan ana konu, USCIS'in I-526 dilekçelerinin işlenmesinde "ilk giren ilk çıkar" yönteminden "vize kullanılabilirliği" yöntemine geçme kararı idi. 31 Mart 2020'den itibaren USCIS, vize numarası hemen veya yakında hazır olacak olan yatırımcıların, I-526 dilekçelerini öncelikle karara bağlayacak. Bu değişikliğin mantığı şöyledir. USCIS, Çin gibi retrogression’a tabi ülkelerden gelen yatırımcıların I-526' başvuru dilekçelerini onaylamaya devam etseydi, bu yatırımcıların başvuruları kabul edilse bile, retrogression’a tabi oldukları için, vize başvurusuna devam edemeyeceklerdi. Oysa EB-5 vize başvurularında az temsil edilen ülkelerden gelen yatırımcıların başvuruları onaylandığı takdirde, bu yatırımcılar retrogression’a tabi olmadıkları için, vize başvuru safhasına hemen geçebilecekler. Dolaysı ile Türkiye dâhil olmak üzere, bu ülkelerden gelen vatandaşların green kart alma suresi ciddi bir şekilde hızlanabilir. Bu arada, yatırım geri ödeme sureci de bayağı azalabilir.
Web sitesinde USCIS bu kararı 29 Ocak 2020'de açıklamıştı. Bu duyuruya ulaşmak için lütfen şu adresi ziyaret edin:
https://www.uscis.gov/news/news-releases/uscis-adjusts-process-managing-eb-5-visa-petition-inventory
Özet olarak, bir kez uygulandığında bu değişiklik, retrogression’a tabi olmayan ve yeterince temsil edilmeyen ülkelerden gelen yatırımcılara fayda sağlayacaktır. Türkiye, Brezilya, Hong Kong ve Tayvan gibi ülkelerden gelen yatırımcıların bu değişiklikten faydalanacaklarını sanıyoruz. Bu aynı zamanda, retrogression’a tabi olan ve çocukları potansiyel olarak "yaşlanıp" aileleri ile göç edemeyecek ebeveynler için de iyi bir haberdir. Çünkü şimdi bu yatırımcıların I-526 onay tarihleri ile vize başvuru tarihleri arasında önemli bir zaman farkı olmayacaktır. Öte yandan, I-526 başvurularının onaylanması için daha uzun bir süre beklemek zorunda kalacaklar. Bu da, paralarının riskte kalma zorunluluğunu karşılamak için gereken “başka projelere yeniden yatırım” sonucunda paralarının kilitlenme süresini uzatacaktır.
EB-5 hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, + 1 917 355 9251 numaralı telefondan bizi arayabilir ya da info@americaeb5visa.com adresinden bize yazabilirsiniz.
İlk defa 15 Mart 2020 tarihinde americaeb5visa tarafından gönderildi.