Biliyor muydunuz? Asgari Yatırımlar artıyor, Hedeflenen İstihdam Alanı (HIA) Belirlemeleri yeniden tanımlanıyor

Biliyor muydunuz? Asgari Yatırımlar artıyor, Hedeflenen İstihdam Alanı (HIA) Belirlemeleri yeniden tanımlanıyor

2019/07/24 6:35am

Biliyor muydunuz?

Asgari Yatırımlar artıyor, Hedeflenen İstihdam Alanı (HIA) Belirlemeleri yeniden tanımlanıyor

Bu haberde, 24 Temmuz’da yayınlanacak ve 21 Kasım 2019’da yürürlüğe girecek olan uzun zamandır beklenen bir kararı raporlamak istiyoruz.

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), nihai kural uyarınca aşağıdakileri içeren yeni gelişmeleri açıkladı:

• Asgari yatırım tutarını artırmak:

Nihai kuralın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle, standart asgari yatırım seviyesi 1990'dan bu yana ilk artış olan 1 milyon dolardan 1,8 milyon dolara çıkacak. Kural aynı zamanda HIA ile HIA olmayan bir yerdeki asgari yatırım farkını koruyor. Böylece HIA'daki asgari yatırım tutarı 500.000 dolardan 900.000 dolara çıkarılıyor. Son kural ayrıca, asgari yatırım tutarlarının her beş yılda bir enflasyona göre otomatik olarak ayarlanmasını sağlıyor.

Belirli hedefli istihdam alanı (HIA) tanımları için standartların gözden geçirilmesi:

Nihai kural, işsizlik alanlarını HIA seklinde tanımlayabilmek için şimdiye kadar kullanılan taktikleri kaldıracaktır. Artık zengin bölgelerdeki projeler HIA muamelesi görmeyecek.

HIA tanımlarını doğrudan yönetmek için ajans sorumluluğu vermek:

Nihai kuralın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle, bir alanın HIA olup olmadığı eyaletler yerine Yurt Güvenliği Bölümü (YGB) tarafından belirlenecek.

Sürekli ikamet koşullarında koşulların kaldırılması için USCIS işlemlerinin açıklığa kavuşturulması:

Kural, yasal olarak daimi ikametgâhı olan bazı türev aile üyelerinin, ikamet ettikleri ikamet koşullarını kaldırmak için bağımsız olarak dosya yapmaları gerektiğine dair düzenlemeleri gözden geçirir. Bu şart, ana yatırımcının dilekçesinde yer alan aile üyelerinin şartlarının kaldırılması için geçerli değildir. Kural, görüşme yerlerinde esneklik sağlayarak koşulların kaldırılması ve Yeşil Kartların çıkarılması için ve mevcut USCIS sürecinin benimsenmesi için karar verme sürecini iyileştirir.

EB-5 dilekçelerinin belirli durumlarda öncelikli tarihlerini korumalarına izin vermek:

Nihai kural, daha önce EB-5 göçmen dilekçesi veren göçmen yatırımcılarına daha fazla esneklik sunuyor. Yeni bir EB-5 dilekçesi sunmaları gerektiğinde, genellikle şimdi bazı istisnalar dışında önceden onaylanan dilekçenin öncelik tarihini koruyabileceklerdir.

EB5 endüstrisinin en önde gelen savunucusu, Invest in the USA (IIUSA), üyelerine gönderdiği tebliğde, IIUSA’nın düzenlemenin son adımlarını izleyeceğini ve metni tam olarak değerlendireceğini söyledi. Üyelerin, düzenlemelerin yürürlüğe girmesinden önceki 120 günlük pencereyi göz önüne almalarını ve son kanunun nasıl bir şekilde yürürlüğe gireceğini daha bilmediğimizi dile getirdi.

Peki, bizim önerimiz nedir? EB-5 göçmenlik programıyla ilerlemeye hazırsanız ve ailenizin geleceği için EB-5'e yatırım yapmaya karar verdiyseniz, artık daha fazla beklemeyin. Bu son şansınız olabilir.

EB-5 hakkında daha fazla bilgi edinmek için, lütfen bizi + 1 917 355 9251 numaralı telefondan aramaktan veya bize info@americaeb5visa.com adresine yazmaktan çekinmeyin.

America EB5 Visa tarafından 23 Temmuz 2019 tarihinde gönderildi