ABD Kongresi, şu anda yürürlükte olan EB5 yasasını, “tekrar” 22 Aralık 2017'ye kadar herhangi bir değişiklik yapmadan uzatılmasına karar verdi!

ABD Kongresi, şu anda yürürlükte olan EB5 yasasını, “tekrar” 22 Aralık 2017'ye kadar herhangi bir değişiklik yapmadan uzatılmasına karar verdi!

2017/12/14 8:19am

Biliyor muydunuz?

ABD Kongresi, şu anda yürürlükte olan EB5 yasasını, “tekrar” 22 Aralık 2017'ye kadar herhangi bir değişiklik yapmadan uzatılmasına karar verdi!

ABD Kongresi şu an EB-5 ile ilgili birçok maddenin müzakeresi ile meşgul. Umudumuz, uzun zamandır beklenen değişiklikler yapıldıktan ve yeni kapsamlı göç yasası yürürlüğe konulduktan sonra bu konuların tümünün netleştirilmesidir.

Gündemde olan maddeler nelerdir?

Asgari yatırım gereksinimi ne olacak? Yeni yasa yürürlüğe girdiği zaman bu rakam aynı kalacak mı, yoksa yükseltilecek mi? Yeni mevzuat, EB-5 yatırımcılarına, Hedeflenen İstihdam Alanlarındaki (HIA) projeler için, 1,35 milyon dolara kadar yatırım yapma zorunluluğu getirebilir. Kentsel alan projeleri için gereken rakam 1,8 milyon dolara kadar çıkabilir.

HIA'nın tanımı da muhtemelen değişecek ve New York, Los Angeles, Chicago ve San Francisco gibi büyük şehirlerin kalbinde yer alan projelerin HIA projesi olarak tanımlanması çok daha zorlaşacak.

Proje bitmiş ve borçları geri ödeme safhasına gelmişse ama yatırımcılar işlemlerini daha tamamen bitirmedikleri için fonlarını geri almaya hazır değillerse, bu fonların yeniden başka projelere yatırılması gerekli olabilir. Şu an, bu fonların yediemin hesabında yatarak, yatırımcının tüm işlemlerinin bitmesini beklemesini yasaklayan açık bir kanun yoktur. Yeni yasa, fonların yeniden riskli yatırımlara yatırılmasını zorunlu kılarsa, yeni projeler şu hususları dikkate almalıdırlar:

USCIS uyumlu bir yeniden yatırım stratejisi oluşturmalıdırlar. EB-5 yatırımcılarının, projeye girdikleri zaman bilmedikleri ek risklere maruz kalmalarını önlemek zorundadırlar.

Bugün piyasada EB-5 uzmanlarının hemfikir olduğu konu, fonların yeniden yatırılması zamanı gelince lisanslı bir yatırım danışmanın yeni yatırım seçiminde aktif bir rol oynamasıdır. Aksi takdirde, seçilen yeni projenin yatırım risk parametreleri EB-5 yatırımcısına sunulan çeşitli dosyalarda belirtilmiş risklerden değişik, en kötüsü fazla riskli olma olasılığı doğacaktır.

Şimdi, birkaç gün daha bekleyeceğiz. Vergi reformu, sağlık hizmetleri reformu vb. konularının yanında kapsamlı göç reformu yasanın bir parçası olacak EB-5 mevzuatında uzun suredir beklenen netliğin getirileceğini içtenlikle arzu ediyoruz. Bu programın ABD ekonomisi için sağladığı faydalar inkâr edilemez. EB-5 programı, her yıl 100.000'den fazla yeni işin yaratılmasını teşvikini ederken ülkeye 5 milyar doların üzerinde yabancı sermaye gelmesini de sağlamaktadır.

EB-5 ile ilgili en son haberler hakkında daha fazla bilgi için bizi + 1 917 355 9251 numaralı telefondan direk veya WhatsApp üzerinden arayabilirsiniz. Arzu ederseniz, info@americaeb5visa.com adresinden bize e-posta gönderebilirsiniz. Türkiye’de bize 0531 469 72 89 numarası üzerinden ulaşabilirsiniz.

americaeb5visa tarafından 13 Aralik 2017'de gönderildi.