ABD Kongresi, şu anda yürürlükte olan EB5 yasasını, 8 Aralık 2017'ye kadar herhangi bir değişiklik yapmadan uzatılmasına karar verdiğini biliyor muydunuz?

ABD Kongresi, şu anda yürürlükte olan EB5 yasasını, 8 Aralık 2017'ye kadar herhangi bir değişiklik yapmadan uzatılmasına karar verdiğini biliyor muydunuz?

2017/09/12 4:41am

Biliyor muydunuz?
ABD Kongresi, şu anda yürürlükte olan EB5 yasasını, 8 Aralık 2017'ye kadar herhangi bir değişiklik yapmadan uzatılmasına karar verdi!
8 Ağustos Cuma günü Başkan Trump Federal hükümete fon sağlayacak ve EB-5 Bölge Merkezi Programını 8 Aralık'a kadar uzatacak 601 numaralı kararnameyi imzaladı ve Kongre de hiç bir değişiklik yapmadan onu onayladı.

Açıkçası, bu uzatma haberi iki uçlu bir kılıçtır. Bir yandan, gerekli hazırlıkları yapmak için üç aylık bir süre kazandıklarından dolayı gayrimenkul geliştiricisi ve yatırımcı müşterilerimiz adına, çok mutlu ve rahatlamış bulunuyoruz. Öte yandan, EB-5'in yeniden düzenleneceği haberi 2015'ten beri gündemde olup son kaderinin belirsizliğinin devam etmesi yüzünden halen kararsız katılımcıları kenarda tutması yüzünden üzülüyoruz.

30 Eylül son teslim tarihini karşılayamayan yatırımcılara, bu ivmeyi yavaşlatmamaları ve I-526 başvurusunu hazırlamaları için ne yapmaları gerekiyorsa yapmalarını öneririz. Çünkü bu uzatma muhtemelen en son olacak. Tartışmanın her iki tarafındaki endüstri, belirsizlikten açıkça bıkmış durumda ve Kongre liderlerinin 8 Aralık öncesinde daimi bir yasal çözümü bulmasını diliyor.

Mantıklı düşünen hiçbir kimse bu programın yürürlükten kalkmasını istemiyor. EB-5 programının, birçok kesimde sağladığı istihdam artışı göz önüne alındığında, ABD ekonomisi için ne kadar önemli olduğu görülebilir. Bu nedenle, Kongre ve hükümet, programın daimi bir yasalanma eylemiyle reforma tabi tutulması ve yeniden onaylanması için ortak bir zemin bulmayı amaçlamalıdırlar. Böylece, belirsizlik nedeniyle kenarda bekleyen proje geliştiricileri yeniden eyleme geçeceklerdir. Riski ne kadar düşük olursa olsun, I-526 başvurusunu yaptıktan sonra tekrar artı bir sermaye katkısı talebine maruz kalmaktan korkan yatırımcılar da rahat edecektir.

Kısacası, biz America EB5 Visa olarak, 8 Aralık tarihine kadar programın uygulanabilirliğini tehlikeye sokmayacak kesin bir karar alınmasını destekliyoruz. Hedeflenen İstihdam Alanı (HIF) yeni tanımı, asgari yatırım miktarlarının kesinleşmesi ve fonların yeniden dağılımı konusunun açıklanmasını bekliyoruz.
EB-5 ile ilgili en son haberler hakkında daha fazla bilgi için bizi + 1 917 355 9251 numaralı telefondan direk veya WhatsApp üzerinden arayabilirsiniz. Arzu ederseniz, info@americaeb5visa.com adresinden bize e-posta gönderebilirsiniz. Türkiye’de bize (0535) 894 65 31 numarası üzerinden ulaşabilirsiniz.
americaeb5visa tarafından 12 Eylül 2017'de gönderildi.